نمایشگاهها ویترین اقتصادی کشورها هستند
عصر نمایشگاه- نمایشگاهها فرصتهای مناسبی را به منظور انجام مطالعات و بررسیهای اقتصادی، تحقیقات بازاریابی و سنجش مخاطبین به دست میدهند.
عصر نمایشگاه- نمایشگاهها فرصتهای مناسبی را به منظور انجام مطالعات و بررسیهای اقتصادی، تحقیقات بازاریابی و سنجش مخاطبین به دست میدهند.
به گزارش پایگاه خبری «عصر نمایشگاه» به نقل از تسنیم، اقتصاد بخشی مهم از زندگی روزمره همه ماست. روزی نیست که با یکی از بخش های اقتصادی در ارتباط نباشیم یا با مشکلات اقتصادی کلنجار نرویم. ایجاد هماهنگی میان اقتصاد و جامعه یک مشکل مهم و همیشگی برای علوم اجتماعی بوده است. از آدام اسمیت تا کینز و فریدمن همگی برای حل این مشکل تلاش کرده اند. در دهه های اخیر، تحولات مهمی در عملکرد و تنظیم اقتصاد جهانی رخ داده است. افزایش سطح درآمد و ثروت، تغییر دنیای کار و … چالش های جدیدی را به میان آورده است. بسیاری از کشورهای دنیا در راستای ارتباط معنادار اقتصاد خود با جامعه به تاثیرگذاری ویترین های اقتصادی اهمیت داده و معتقدند که نیاز جامعه را می توان به نوعی تعریف کرد . ارتباط مستقیم تولید کننده با مصرف کننده می تواند در ایجاد توازن قیمت در بازار و در پی آن ثبات اقتصادی، جلوگیری از تورم، تولید با کیفیت و دسترسی آسان به محصولات مورد نیاز جامعه را تحت تاثیر بگذارد.
برگزاری رویدادهای نمایشگاهی و نقش اثر گذار نمایشگاهها به عنوان ویترین اقتصادی کشورها بمنظور تبادل اطلاعات، دانش فنی، بررسی های تجاری و ایجاد بستر رقابتی و دسترسی آسان به کالاها از مهمترین ابعاد اقتصادی است. نگاه عمیق به این مهم باعث شد که نمایشگاهها کلید بازسازی اقتصادی شوند و بتوانند نقش ارزندهتری در توسعه صادرات و تجارت با کشورهای دنیا در محیطی تخصصی نقش آفرینی کنند. براساس بررسیهای انجام شده کشور آلمان از لحاظ برگزاری نمایشگاههای بینالمللی تجاری، سرآمد کشورهای جهان محسوب میشود و قریب دو سوم نمایشگاههای تجاری مهم دنیا در این کشو برپا میگردد. براساس نتایج بررسیهایی که توسط انجمن صنعت نمایشگاهی آلمان (AUMA) منتشر شده است موسسات و شرکتهای آلمانی، نمایشگاههای تجاری را یکی از مهمترین ابزار بازاریابی و ارتباطات تجاری بنگاه به بنگاه به حساب میآورند.
نمایشگاهها فرصتهای مناسبی را به منظور انجام مطالعات و بررسیهای اقتصادی، تحقیقات بازاریابی و سنجش مخاطبین به دست میدهند چرا که خصیصه متمرکزسازی نمایشگاهها به این معنا که جمعی از دستاندرکاران و متخصصین یک یا چند حوزه خدماتی یا صنعتی را در یک محدوده خاص زمانی و مکانی گرد هم میآورند، بستر مطلوبی را جهت انجام مطالعات علمی با استفاده بهینه از زمان و هزینه مهیا میسازد. لذا میتوان گفت که نمایشگاهها یکی از ارکان مهم تبادل اطلاعات و آگاهیهای علمی و فنی کشورهای مختلف جهان و برپایی آن صرف نظر از فراهم آوردن موجبات ارتباطات مستقیم دستاندرکاران بخشهای صنعتی و خدماتی و مخاطبین آنها و معرفی دستاوردهای کشورها به بازارهای بینالمللی، پدیدآورنده فرصتی طلایی جهت آشنایی با آخرین تحولات و توانمندیهای تکنولوژیک، علمی و صنعتی جهان و ارزیابی آن میباشد.
در کشور ما برگزاری نمایشگاهها همانند سایردنیا از زمان بندی خاصی برخوردار بوده و صنایع مختلف بصورت تخصصی در قالب نمایشگاههای بین المللی میزبان فعالان و تولیدکنندگان صنایع هستند . برپایی نمایشگاه در استانداردهای جهانی نیازمند برنامه ریزی دقیق توسط تیمی تخصصی امکان پذیر است که اهمیت آن به اشتغالی پایدار و تخصصی می انجامد. یکی از سخت ترین مشاغل دنیا در این حوزه تعریف می شود چرا که برنامه ریزی جهت حضور مشارکت کنندگان در فضای نمایشگاهی با مشکلات و سختی های زیادی روبرو بوده و عدم حمایت و توجه کافی به فعالان این صنعت می تواند منجر به بروز آسیب های اقتصادی گردد. لذا توسعه صنعت نمایشگاهی، خود موتور محرکه و عامل پویایی بخشهای مختلف اقتصاد بومی و ملی به شمار میرود. امروزه مبحث گردشگری نمایشگاهی در جهان از اهمیت قابل توجهی برخوردار شده است. چرا که در نتیجه برگزاری نمایشگاههای تجاری بهویژه نمایشگاههایی که دارای ماهیت بینالمللی هستند اعم از تخصصی و عمومی، فرصت مناسبی جهت حضور فعالان بخشهای صنعتی و خدماتی خارجی، هیاتهای بازرگانی خارجی و تورهای بازدید پدید میآیند که این امر موجب ورود ارز به کشور و رونق بخشهای مختلف میگردد. این مسئله حتی در خصوص نمایشگاههایی که در سطح ملی برگزار می گردد، البته در سطحی محدودتر صدق میکند، چرا که موجب توسعه گردشگری داخلی و رشد اقتصاد بومی محل برگزاری می شود. از آنجا که برپایی یک نمایشگاه نتیجه فعالیت و استفاده از توان دستاندرکاران بخشهای مختلف است لذا منجر به ارتقاء سطح اشتغال نیز میگردد.
در حال حاضر ابزارهایی برای توسعه تجارت وجود دارد و نمایشگاهها یکی از مهمترین ابزارهایی هستند که در این ارتباط تأثیر داشته است. زیرا در صنعت نمایشگاهی همه ابزارهای بازاریابی را با هم میبینید. تحقیقات انجام شده در این خصوص حاکی از این است که نمایشگاهها با 44 در صد بازگشت سرمایه در مقایسه با سایر ابزارهای آمیخته ترفیع از قبیل تبلیغات، روابط عمومی، فروش حضوری، فروش مستقیم، فروشهای فوقالعاده و جشنوارهها از جایگاه بالاتری برخوردار میباشد، بهگونه ای که بازاریابی مستقیم با 18 درصد و تبلیغات با 15 درصد در رتبههای بعدی قرار دارند.
* علی مطیع جهانی، معاون پشتیبانی، برنامه ریزی و تحقیقات و مسئول برگزاری نمایشگاه های اتاق تعاون