معرفی خوراک‌های سنتی فارس در قالب یک نمایشگاه

عصر نمایشگاه- ‌سومین جشنواره خوراک‌های سنتی استان فارس در محل باغ ملی شیراز برپا شده است.

معرفی خوراک‌های سنتی فارس در قالب یک نمایشگاه
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۴:۰۰

به گزارش پایگاه خبری «عصرنمایشگاه» به نقل از ایسنا‌، به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان فارس گفت: این جشنواره، یک رویداد تخصصی گردشگری است که در زمان کم مسافر استان با هدف جذب گردشگر و آشنایی با خوراک‌های سنتی استان برگزار می‌شود.

او با اشاره به برپایی جشنواره کشوری سفره ایرانی؛ فرهنگ گردشگری، استقبال از این جشنواره را خوب ارزیابی و اضافه کرد: در 2 سال گذشته جشنواره ملی سفره ایرانی فرهنگ گردشگری در شیراز برگزار شده است.

امیری گفت: با توجه به همین استقبال، سومین جشنواره خوراک‌های سنتی فارس را از 28 تا 30 آذرماه، با همکاری معاونت فرهنگی شهرداری شیراز و خانه فرهنگ جاودان برگزار کردیم.

مدیرکل میراث فرهنگی فارس، برپایی نشست تخصصی "اندراحوالات شیخ ابواسحاق اطعمه شیرازی" را از برنامه جنبی این نمایشگاه، اعلام و اضافه کرد: در این جشنواره تعداد 51 غرفه پیش بینی شده که در آنها، خوراک‌های سنتی اقوام و ساکنان شهرستان‌های استان فارس معرفی و عرضه خواهد می‌شود.

به گفته امیری، معرفی و شناساندن غذاهای سنتی فارس به عموم مردم به ویژه گردشگران داخلی و خارجی و نیز نسل جوان، تلاش برای حفظ و احیای غذاهای سنتی و محلی فارس در میان مردم به عنوان بخشی از میراث معنوی ایرانی، ایجاد رونق بیشتر گردشگری، ترویج استفاده از غذهای سنتی ایرانی در میان مردم، آشنا کردن بازدیدکنندگان با روش‌های پخت خوراک‌های سنتی و محلی استان فارس و معرفی ویژگی‌های فرهنگی عشایر فارس شامل خوراک‌های سنتی به عنوان بخشی از پتانسیل‌های گردشگری عشایری و آئینی استان فارس را از اهداف این جشنواره عنوان کرد.

 شیخ ابواسحاق اطعمه شیرازی، از شاعران شیراز است که در نیمه دوم سده هشتم هجری قمری در شیراز متولد شد و چون به شغل پنبه‌زنی اشتغال داشت به حلاج معروف بود.

شیخ اشعار خود را در احوال انواع اغذیه و خوراکی‌ها سروده و به همین سبب او را اطعمه لقب داده‌اند. ابواسحاق اطعمه، مبتکر شعر اطعمه و اشربه است که یکی از بدیع‌ترین انواع ادبی قرن نهم تلقی می‌شود و شامل اشعاری هزل‌آمیز و طنزگونه بوده و غالبا در پاسخ به اشعار شعرای پیشین و تضمین ابیات سروده شده آنان است.

مقبره شیخ اطعمه، در محل بنای چهل‌تنان، قرار دارد و متاسفانه طی سال‌های اخیر مورد بی‌مهری قرار گرفته و ناشناس مانده است.

برچسب ها
پورسعیدخلیلی
پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
    پربازدیدترین های هفته
      دکه مطبوعات
      • نمایشگاه پاییز ۱۴۰۲
      • نمایشگاه ۴۷
      • نمایشگاه ۴۶
      • شماره ۳۷
      • نمایشگاه
      • ماهنامه نمایشگاه
      • شماره ۳۱ ماهنامه
      • ماهنامه
      • ماهنامه
      آخرین بروزرسانی ۵ ماه پیش
      آرشیو
      آخرین اخبار

      دانلود با کیفیت