عصر نمایشگاه- وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلام، جناب آقای دکتر صالحی امیری، امروز ضمن بازدید از TGC ۲۰۱۷، در جمع خبرنگاران حاضر شده و پاسخگوی برخی از این پرسشها بود. گزارش اختصاصی گیمنیوز از این پرسش و پاسخ را بخوانید.
به گزارش پایگاه خبری«عصر نمایشگاه» به نقل از گیم نیوز ؛آیا این رویداد ادامه پیدا خواهد کرد؟ به صورتی که سال آینده هفتهی بازیهای رایانهای تهران را داشته باشیم؟
بسمالله الرحمن الرحیم، عرض سلام و ادب دارم خدمت شما اصحاب رسانه، رسانه ملی و همهی کسانی که در انتشار اخبار این نمایشگاه تلاش میکنند. انصاف این است که من امروز با دیدن این نمایشگاه احساس غرور کردم و خودم احساس بسیار خوبی دارم. به این دلیل که اولاً همهی کسانی که در این فضا هستند جواناند مثل شماها که الآن هستید و این جوانی خودش در دلش هم خلاقیت دارد، هم نشاط دارد و هم امید را برای ما تولید می کند. نکته دوم این است که بازیهای رایانه در کشور ناشناخته است و ما باید بیشتر این را به جامعه بشناسانیم. به این معنی که هم اقتصادی است، یعنی انتقال، تولید و گردش مالی دارد و هم فرهنگی است، یعنی بار معنایی معرفتی و اخلاقی را به خانوادهها منتقل می کند. به جوانها نوجوانها و حتی کودکان. الآن که از اینجا بازدید میکردیم دیدیم که بازی در فضای دفاع مقدس هست؛ کربلای 3 را در واقع تبدیل کرده به یک بازی بسیار آموزنده و در یک غرفه دیدیم که مدافعان حرم را تبدیل کردهاند به یک بازی. ما سه کار باید انجام بدهیم، اولین کار این است که باید از این جوانها حمایت داشته باشیم. حمایت حقوقی، حمایت مالی مستقیم و تسهیلات. چون مهمترین نیاز این جوانها حمایت مالی است و باید اینها کمک بشوند تا بتوانند آن خلاقیتی که دارند را به عرصه بیاورند. نکتهی دومی که وجود دارد، ایجاد یک فضای لازم برای تولید بیشتر و اشغال بازار داخلی است. ما الآن بازار داخلیمان عموماً در اختیار خارجیهاست، باید در یک فرایند حداکثر 5 ساله نیمی از بازار داخلی را اشغال کنیم و این شدنی است؛ یعنی الآن در فضای فعلی 10 تا 15 درصد بازار داخلی در اختیار ما و بقیه در اختیار بازیهای خارجی است. در یک برنامهی 5 ساله که همکاران من در بنیاد در حال تنظیم آن هستند انشا الله ما به مرز 50 درصد خواهیم رسید و نکتهی سوم که مهمتر از دو نکتهی دیگر است ایجاد بستر لازم برای رقابت بازیسازان داخلی با بازیسازان خارجی است. این نمایشگاه یکی از اهدافش همین فضای رقابتی است و الآن من خوشبختانه شاهد بودم که بعضی از این جوانها توانستند بخشی از بازار خارجی را تصاحب کنند چون قرارداد بستند. ما در آستانهی ورود به بازار جهانی هستیم. یکی از این بازیسازها الآن به من میگفت که در همین سال گذشته 150 هزار دلار فروش از بازیاش داشته و این نشان می دهد که جوانهای ما میتوانند حتی بازار خارجی را هم کسب کنند به شرطی که ما بسترهای لازم را برایشان فراهم کنیم. سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم حمایت حقوقی است هم حمایت مستقیم مالی است و هم تلاش برای تصاحب بازار داخلی توسط جوانهای ما.
آقای دکتر حتماً در جریان هستید که لازمهی این تصاحب و تناسب 50 درصدی که شما وعده میدهید قانون کپی رایت است؛ یعنی اینکه بازیهای خارجی بهصورت رایگان در بازار ایران عرضه می شوند و مشتری بسیار بالایی هم دارند. آیا واقعاً بناست در این زمینه هم اتفاق ویژهای بیافتد؟
بله در خصوص کپی رایت، ما اخیراً همایش ملی مالکیت معنوی را برگزار کردیم و یکی از اصلیترین دستگاههایی که بهصورت جدی به دنبال تصویب قانون کپیرایت است وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. من شخصاً با کمیسیون قضایی مجلس و ریاست محترم کمیسیون در مجلس جلسهای داشتم. تقاضا کردم که لایحهای که ما به مجلس دادیم را در اولویت قرار بدهند. رئیس کمیسیون و اعضای کمیسیون به بنده قول دادند که در اولین فرصت که در همین ماه جاری است، موضوع قانون مالکیت معنوی یا همون کپیرایت را در دستور کار مجلس قرار بدهند و من امیدوارم که انشا الله قبل از پایان امسال ما قانون مالکیت معنوی را که همین بحث کپیرایت است را در ایران به تصویب برسانیم. من تائید میکنم ورود ما به بازار جهانی چه در عرصهی بازیها و چه در عرصهی کتاب و نشر و سایر عرصهها منوط به تصویب این قانون است.
جناب وزیر، عوارض از بازیهای خارجی را بنیاد مدتها دنبالش بوده. آیا این موضوع از طرف وزارت ارشاد هم پیگیری می شود؟
بله اخیراً بنیاد یک پیشنویسی تهیه کرده است. بحثی را ارائه کرده و ما در جلسهی شورای برنامهریزی وزارتخانه بحثی داشتیم. این بحث قرار شد به دولت منتقل بشود. دبیر محترم دولت جناب آقای میرزایی هم اینجا همراه من حضور دارند. ما قرار شد که این مجموعهی مباحث بازی از جمله بحث عوارض را به دولت ببریم. درصورتیکه دولت محترم تصویب کند حتماً ما این مسیر را دنبال خواهیم کرد.
دانلود با کیفیت