معاون اول رئیس جمهوری در نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی بیان کرد

شکل گرفتن «ایران صنعتی» حول محور صنعت نفت

عصر نمایشگاه- سومین روز بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی روز گذشته با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری و بیژن زنگنه وزیر نفت کشورمان همراه بود. اقدامی که مورد استقبال شرکت‌های فعال حوزه انرژی کشورمان قرار گرفت، حضور جهانگیری و زنگنه در جمع شرکت‌های ایرانی و قبل از بازدید کلی از نمایشگاه بود.

شکل گرفتن «ایران صنعتی» حول محور صنعت نفت
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۵:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر نمایشگاه » به نقل از ایران آنلاین ،در این مراسم معاون رئیس جمهوری گفت: اولویت دولت انتقال فناوری و جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی در پسابرجام و اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی مورد نظر رهبر معظم انقلاب است.

    اسحاق جهانگیری افزود: ایران به دنبال انتقال فناوری‌های روز جهان و استفاده از همه ظرفیت‌های موجود فنی ومهندسی و منابع انسانی کشور بویژه در صنعت نفت است. وی ادامه داد: جذب سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی و استفاده از فاینانس(تأمین مالی) و منابع خارجی بویژه در فعالیت هایی که کمترین فشار را به منابع ارزی کشور وارد کرده و بازپرداخت آنها از محل منابع همان طرح‌ها قابل پرداخت باشد، در اولویت دولت است. جهانگیری با تأکید بر اینکه بخش نفت و گاز مهم ترین و محوری ترین بخش اقتصاد کشور است، گفت: «ایران صنعتی» در آینده حول محور صنعت نفت پایه ریزی می‌شود.

      وی ادامه داد: سالیانه ده‌ها میلیارد دلار باید در صنعت نفت و شرکت‌های زیرمجموعه آن سرمایه‌گذاری شود که مهم ترین شرط برای تحقق این مهم، شفافیت هرچه بیشتر قوانین و مقررات و اتکا به تجربه‌های گذشته در انعقاد قراردادها است.  معاون اول رئیس جمهوری افزود: امروز اصول حاکم بر قراردادهای نفتی کشور، اصول دقیقی بوده و متکی به دستاوردهای جهانی، تجربه‌های گذشته و قراردادهایی جذاب برای سرمایه گذاران است که حتی اگر نیاز به اصلاح داشته باشد، در یکی، دو هفته آینده انجام خواهد شد.

    وی، سرمایه گذاری در میادین مشترک از جمله غرب کارون و پارس جنوبی را از دیگر اولویت‌های دولت برشمرد و گفت: دولت اصرار دارد تا سهم صادراتی کشور به جایگاه پیش از تحریم‌ها بازگردد.

    جهانگیری از مسئولان وزارت نفت به دلیل آنکه با پیش‌بینی از اصول توافق برجام، با تدبیر، دوراندیشی و آینده‌نگری در کمتر از سه ماه شرایط را برای تحقق این مهم(افزایش صادرات نفت) فراهم کردند، تشکر کرد. این مقام مسئول همچنین بر لزوم داخلی کردن تجهیزات مهم، راهبردی و حساس وزارت نفت تأکید و خطاب به تولیدکنندگان داخلی توصیه کرد: با برندهای معتبر دنیا در این زمینه مشارکت کرده و با به‌روز کردن تولیدات، نگاهی به بازارهای فراتر از بازار کشور داشته باشند.

    وی گفت: بهینه کردن مصرف سوخت در بخش‌های خانگی و حمل و نقل، گازرسانی به شهرها و روستاها، کارخانه ها و نیروگاه‌ها از جمله اولویت‌های صنعت نفت در سال 95 است.  جهانگیری تأکید کرد: ایران باید سهم و نقش واقعی در تأمین انرژی جهان داشته باشد و در این زمینه با اولویت قرار دادن تأمین انرژی کشورهای همسایه به ظرفیت‌ها و منابع داخلی کشور اعتماد داشته باشد.

    وی به تدوین مدل جدید قراردادهای نفتی اشاره کرد و گفت: با اجرای این قراردادها صدها هزار فرصت شغلی در کشور ایجاد خواهد شد. زنگنه با بیان اینکه تنها بخش مدیریت با شرکت‌های خارجی خواهد بود، افزود: شرکت‌های ایرانی بخش اجرایی این پروژه‌ها را بر عهده خواهند گرفت که صنایع پایین دستی مختلف را شامل می‌شود. به گفته وزیر نفت، حدود دو سوم ارزش قراردادهای جدید را ایرانی‌ها اجرا خواهند کرد و از طریق آن فناوری‌های جدید نیز به کشور منتقل می‌شود.

    اقتصاد مقاومتی برون‌گراو دانش بنیان
    وی در ادامه با اشاره به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی خاطرنشان کرد: این سیاست‌ها به دنبال محدودکردن ایران نیست بلکه استفاده از همه ظرفیت‌های کشور، برون گرایی و تعامل مثبت و سازنده با کشورها، استفاده از فناوری‌های روز، عدالت محوری، محور قرار دادن بخش خصوصی (به معنای مردمی کردن اقتصاد) و تکیه بر علم روز در آن دنبال می‌شود.

    وی گفت: برگرداندن ثبات و آرامش به اقتصاد کشور، قابل پیش‌بینی شدن اقتصاد برای بخش‌های فعال اقتصادی، کاهش و کنترل تورم از 40 به 11 درصد، بازگشت رونق به اقتصاد کشور و حاکم شدن انضباط مالی کامل بر حرکت‌های دولت، از جمله دستاوردهای قابل توجه دولت در سال‌های گذشته است. جهانگیری یادآورشد: ماه‌های گذشته شاهد حضور گسترده هیأت‌های خارجی و بین‌المللی در ایران بودیم که مهم ترین پیام این حضور، برخوردار بودن ایران از ظرفیت هایی است که می‌تواند آن را در این مقطع از تاریخ به یکی از کانون‌های توسعه جهان تبدیل کند.
    صادرات نفت ایران دوبرابرشد

    بیژن زنگنه وزیر نفت ایران هم در سومین روز بیست و یکمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با بیان اینکه صادرات نفت کشورمان پس از اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) و رفع تحریم‌ها دو برابر شد، گفت: ایران در دوران تحریم روزانه یک میلیون بشکه نفت صادر می‌کرد که بزودی حجم صادرات از دو میلیون بشکه فراتر خواهد رفت. وزیر نفت در این نشست با اعلام نیاز صنعت انرژی کشور نسبت به تولیدات و تجهیزات ساخت داخل و همچنین نیاز به مخازن داخلی ساز، از شرکت‌های داخلی برای همکاری در این زمینه دعوت کرد. وی همچنین به شرکت‌های خارجی اطمینان داد که تحریم‌ها بازگشت‌پذیری نداشته و نباید این شرکت‌ها از تعامل و  همکاری با ایران بترسند.

    افزایش صادرات نفت

    وی به دستاوردهای دولت پس از اجرای برجام اشاره و مهم ترین آن را افزایش صادرات نفت خام عنوان کرد، به گونه‌ای که در دوران تحریم مجموع صادرات نفت و میعانات گازی ایران یک میلیون و 350 هزار بشکه بود که اکنون به دو میلیون و 400 هزار بشکه افزایش یافته است. وزیر نفت با بیان اینکه توانسته ایم بخشی از سهم خود را در بازار جهانی انرژی پس بگیریم، تأکید کرد، برای توسعه صنعت نفت نه تنها از منابع داخلی بلکه باید از سرمایه گذاری‌ها و فناوری‌های خارجی نیز استفاده کنیم.
    ایجاد هزاران فرصت شغلی

    وی به تدوین مدل جدید قراردادهای نفتی اشاره کرد و گفت: با اجرای این قراردادها صدها هزار فرصت شغلی در کشور ایجاد خواهد شد. زنگنه با بیان اینکه تنها بخش مدیریت با شرکت‌های خارجی خواهد بود، افزود: شرکت‌های ایرانی بخش اجرایی این پروژه‌ها را بر عهده خواهند گرفت که صنایع پایین دستی مختلف را شامل می‌شود. به گفته وزیر نفت، حدود دو سوم ارزش قراردادهای جدید را ایرانی‌ها اجرا خواهند کرد و از طریق آن فناوری‌های جدید نیز به کشور منتقل می‌شود.

    اولویت‌های وزارت نفت

    زنگنه اولویت اصلی وزارت نفت در قراردادهای جدید نفتی را توسعه میدان‌های مشترک و افزایش بازیافت میادین عنوان و تأکید کرد، در مسیر توسعه صنعت نفت، افزایش تولید، جلوگیری از خام فروشی، افزایش ارزش افزوده و انتقال فناوری مورد توجه قرار دارد.

    افزایش تولید محصولات پتروشیمی

    وی با بیان اینکه امسال بیش از هشت میلیون تن به ارزش چهار میلیارد دلار به تولید صنعت پتروشیمی کشور افزوده می‌شود، افزود: در سال‌های اخیر برنامه‌های گسترده‌ای برای افزایش کیفیت و میزان تولید فرآورده‌های نفتی نیز اجرا شده است. زنگنه گفت: امسال با وارد مدار شدن فاز اول پالایشگاه ستاره خلیح فارس، واردات بنزین به کشور متوقف می‌شود و از سال آینده صادر کننده خواهیم شد. وزیر نفت به افزایش تولید گاز کشور اشاره کرد و گفت: میزان تولید گاز از میدان پارس جنوبی از روزانه 240 میلیون مترمکعب در سال 1391 به 360 میلیون متر مکعب در سال 1394 افزایش یافت. وی افزود: با افزایش تولید گاز، فرصت صادرات انواع فرآورده‌های نفتی فراهم شد به گونه‌ای که پیش‌بینی می‌شود تا پایان امسال میزان صادرات گازوئیل به 20 میلیون لیتر در روز افزایش یابد.

    گفت و گو با نمایندگان شرکت های خارجی

    «ماتیاس رودیر» یکی از مدیران آلمانی حاضر در نمایشگاه با بیان اینکه در سال‌های اخیر همکاری‌های اغلب شرکت‌های اروپایی با ایران کم و حتی قطع شده بود اما اکنون این شرکت‌ها در نمایشگاه حاضر شده‌اند و می‌خواهند که در فضای پساتحریم دوباره با ایران همکاری کنند،گفت: استقبالی که از این نمایشگاه شده تقریباً بی‌سابقه است و این موضوع نشان دهنده بهبود شرایط ایران است.  این نماینده شرکت سامسون در ادامه گفت: ما به دنبال آن هستیم که تکنولوژی موجود در آلمان را در یک بازه زمانی چند ساله به ایران منتقل کنیم و امیدوار هستیم که برای صادرات این تکنولوژی به دیگر کشورهای خاورمیانه بتوانیم از ایران به عنوان هاب منطقه استفاده کنیم.

    مدیر خاورمیانه شرکت ای. پی. اس ایتالیا در خصوص نمایشگاه امسال گفت: نمایشگاه بیست و یکم محل امضای تفاهمنامه‌هایی است که در سال‌های اخیر به سبب تحریم‌ها ممکن نبود و از این نظر نمایشگاه امسال تفاوت ویژه‌ای با سال‌های قبل دارد.  «کلس» با بیان اینکه امسال نخستین سالی است که در این نمایشگاه حضور یافته‌اند اظهار کرد: ما به دنبال آن هستیم که علاوه بر انتقال تکنولوژی، در آینده نزدیک به سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز و پتروشیمی بپردازیم و اکنون که تحریم‌ها برداشته شده چشم‌انداز روشنی را برای همکاری‌ها متصور هستیم.

    مدیر خاورمیانه یکی از شرکت‌های بزرگ نفتی جهان که تمایلی به ذکر نام خود نداشت نیز گفت: صنعت پتروشیمی ایران یکی از صنایع جذاب برای سرمایه‌گذاری است و ما برای شروع همکاری‌ها در این بخش لحظه شماری می‌کنیم اما هنوز در روابط خود با ایران کمی محتاط هستیم. چرا که ممکن است لغو تحریم‌های ایران مطابق با انتظارات ما پیش نرود. 

    وی افزود: امیدواریم با حصول اطمینان از شرایط فعلی، بزودی قراردادی به منظور سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی ایران امضا کنیم.  به گفته این مدیر اروپایی تاکنون در خصوص این سرمایه گذاری، مذاکرات فشرده‌ای با مقامات انجام شده است.

     

    جهت دریافت آخرین اخبار از طریق تلگرام به کانال اختصاصی عصر نمایشگاه (http://telegram.me/asrenamayeshgah) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • نمایشگاه پاییز ۱۴۰۲
        • نمایشگاه ۴۷
        • نمایشگاه ۴۶
        • شماره ۳۷
        • نمایشگاه
        • ماهنامه نمایشگاه
        • شماره ۳۱ ماهنامه
        • ماهنامه
        • ماهنامه
        آخرین بروزرسانی ۵ ماه پیش
        آرشیو
        آخرین اخبار

        دانلود با کیفیت