عصر نمایشگاه- نمایشگاهی از آثار نگارگری "غلامرضا اسماعیلزاده" با عنوان "ماه و ماهی" در گالری ارژنگ برگزار شده است.
به گزارش پایگاه خبری «عصر نمایشگاه» به نقل از ایمنا, غلامرضا اسماعیلزاده اظهار کرد: در نمایشگاه نگارگری "ماه و ماهی" تعداد 30 اثر نمایش داده شده که در طول 10 سال گردآوری شده اند، من با برپایی این نمایشگاه تصمیم داشتم تا بخشی از تجربیات خودم را در مکاتب مختلف نگارگری معاصر به نمایش بگذارم که شاید بتواند برای هنرجویانی علاقمند هستند و در این رشته فعالیت می کنند یا میخواهند فعالیت کنند افق روشنی باز کند.
وی افزود: من حس میکنم که به ویژه در اصفهان تا اندازهای خطکشیها و قید و بندهایی وجود دارد که ناخواسته خودمان برای خودمان ایجاد می کنیم و باعث می شود که راه را به خطا برویم، به عنوان مثال برخی از اساتیدی که تدریس می کنند متاسفانه صلاحیت تدریس ندارند و من نمیدانم چطور اداره ارشاد برای آنها مجوز آموزش صادر می کند و نمیدانم که آیا بدون مجوز فعالیت دارند یا خیر، چراکه اصلا امتحانی از آنها به عمل نمی آید و به این ترتیب کسی که خودش هنوز شاگرد است و هنوز باید تفحص کند استاد می شود و چند نفر دیگر را در مکاتبی که مکاتب قدیمی است و به نظر من در حال حاضر منسوخ شدن است، آموزش می دهد و آنها هم دوباره شاگرد می گیرند و این موضوع همینطور ادامه پیدا میکند، البته این موضوع در مورد برخی اساتید وجود دارد.
این نگارگر گفت: ما خیلی کم می بینیم که کسانی بیایند بدعت هایی بگذارند و تحولاتی در نگارگری ایجاد کنند، به خصوص در اصفهان که مهد نگارگری است ولی میبینیم که سالیان سال است که یک عده دارند کارهای دیگران را ادامه می دهند و نمیدانم چه چیز را میخواهند ثابت کند و با این وجود نمیدانم اینکه میگویند فرزند زمان خویشتن باش در اینجا محلی از اعراب دارد یا ندارد و آیا ما باید در قالب نگارگری حرف معاصرمان را بتوانیم بزنیم یا نتوانیم.
اسماعیلزاده ادامه داد: من مثالی میزنم و این است که وقتی شما مهمان من هستید اگر من یک نوع غذا جلوی شما میگذارم شما مجاب میشوید به خوردن همان غذا ولی وقتی چند نوع غذا جلوی شما باشد آن وقت شما حق انتخاب پیدا می کند که مثلاً این غذا را میخورم و آن را نمیخورم و ما در حال حاضر در هنر نگارگری متأسفانه داریم یک نوع غذا سرو میکنیم و این موضوع به دلیل عدم آگاهی و عدم تجربه آن اساتیدی است که متأسفانه آموزش می دهند و با خود می گویند من فقط این را بلد هستم و همین را یاد می دهم، البته آموزش هم حکایت دیگری دارد، بسیاری از طراحیها ضعیف و تکنیکها پایین است و در آثار فکری در کار نیست و تنها اینطور اموزش داده می شود که فلان طرح را کپی کن، پوستی کن و روی کاغذ بیاور و رنگ آمیزی و قلمکاری کن.
این هنرمند تصریح کرد: متاسفانه یکی دیگر از اقدامات نادرست این است که نگارگری را در گروه صنایع دستی قرار داده اند که جای تأسف دارد، در حالی که صنایعدستی تعریف دیگری دارد و در واقع تولید انبوه کارهایی است که با دست انجام می شود و بر اساس آن نمی توان نگارگری را در این تعریف قرار داد ولی وضعیتی به ویژه در اصفهان پیش آمده که می گویند نگارگری جز صنایع دستی محسوب می شود و هنر نیست و واقعاً شاید نشود با یک نمایشگاه این پیام را داد ولی بالاخره باید از یک جایی شروع شود و بالاخره هنرجو باید از استادش بخواهد و بگوید که رفته است و آثار فلان افراد را دیده است و بگوید همه آثار امروز نگارگری نیستند، همانطور که استاد فرشچیان در طی زمانی که تدریس می کردند به هنرجویانش میگفتند که شما باید سبک و فکرخودت را پیدا کنید و من یک راه و یک تکنیک را به شما آموزش می دهم ولی مطلق نیست و اکنون نیز تمام شاگردان بنامشان شیوه و سبک خودشان را دارند.
اسماعیلزاده درباره علت انتخاب عنوان "ماه و ماهی" برای نمایشگاه خود، گفت: من با طراحی این پوستر در واقع خواستم نشان بدهم که این نمایشگاه، نیاز و ناز است، یعنی ما به صورت استعاره ماهی هستیم و هنرمان ماه است که بالاخره باید به دستش بیاوریم. درست است که در خیال ما وجود دارد و شاید دست نیافتنی نباشد ولی همان حسی است که بر اساس آن ما نیازی در خودمان احساس کنیم و این موضوع ما را برای رسیدن به کمال مطلوب به ترقی می رساند و بالا می برد البته هیچوقت آن ماهی که در برکه است دستش به ماه نمی رسد ولی انعکاس این ماه در آب همان تداعی رسیدن سهل و ممتنع بودن این قضیه است و هیچوقت نباید امید را از دست داد و باید دانست که ما بدان مقصد عالی نتوانیم رسید، هم مگر لطف شما پیش نهد گامی چند. و در پوستر این نمایشگاه نیز انعکاس ماه در آب همان لطف شما و گامی چند است و ما همیشه در اعتقاداتمان این موضوع را داریم که بشر با این وجود ضعیف و کوچک در کائنات، می تواند به خدا برسد.
وی افزود: خداوند می گوید که تو توان رسیدن به خدا را داری، توان رسیدن به آن چیزی که فکر میکنی را داری، تو همانی هستی که فکر میکنی، همانی هستی که می اندیشی و در واقع گنجایش و ابعاد و اندازه های ذهن بشر بینهایت است و در مجموع به همین دلایل بود که عنوان "ماه و ماهی" را برای این نمایشگاه انتخاب کردم اما اینکه تا چه اندازه موفق بودم پیامم را برسانم با شما است.
نمایشگاه نگارگری ماه و ماهی اولین نمایشگاه از آثار غلامرضا اسماعیلزاده است که در اصفهان برگزار می شود. علاقمندان برای بازدید از این نمایشگاه می توانند تا دهم خردادماه به گالری ارژنگ، واقع در سیوسه پل، مجتمع کوثر، طبقه دوم، واحد 435 مراجعه کنند.
گفتنی است، غلامرضا اسماعیلزاده دانش آموخته هنرستان هنرهای تجسمی پسران تهران است و از جمله شاگردان محمود فرشچیان و محمدباقر آقامیری بشمار میرود. وی تا کنون در نمایشگاههای متعددی شرکت داشته و کتابهای متعددی نیز در خصوص نگارگری منتشر کرده است که می توان به نخستین کتاب آموزش نگارگری در ایران اشاره کرد.
دانلود با کیفیت