عصر نمایشگاه- مدیرعامل مرکز نمایشگاههای «اکسپوسنتر» مسکو و سرپرست شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی جمهوری اسلامی ایران در دیداری در حاشیه سیودومین نمایشگاه بینالمللی محصولات غذایی، نوشیدنیها و مواد اولیه روسیه با عنوان «Prodexpo-۲۰۲۵» بر تداوم همکاریهای دو کشور در عرصه نمایشگاهی تأکید کردند.
به گزارش پایگاه خبری «عصر نمایشگاه» به نقل از ایرنا، ماکسیم فاتیف و صدیف بیکزاده در این دیدار توافق کردند که دو کشور در قالب توافقنامههای نمایشگاهی، زمینه حضور گسترده شرکتهای ایرانی و روسی در هشت نمایشگاه تخصصی بینالمللی را با ارائه تخفیفات ترجیحی متقابل و تهاتر فضا در نمایشگاههای طرفین در سال 2025 میلادی فراهم کنند.
مدیرعامل مرکز نمایشگاهی اکسپوسنتر مسکو، ضمن بازدید از پاویون ملی جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه مواد غذایی مسکو ابراز امیدواری کرد که با توسعه همکاریهای نمایشگاهی مشترک و تسهیل حضور شرکتهای ایرانی و روسی در نمایشگاههای دو کشور، همکاریهای تجاری و اقتصادی میان دو طرف بیش از پیش ارتقا یابد.
بنا بر گزارش دیگری، سرپرست شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی جمهوری اسلامی ایران در ادامه رایزنیهای نمایشگاهی، نشستی جداگانه با مدیران مجموعه فودسیتی مسکو، بهعنوان مهمترین مرکز عمدهفروشی و خردهفروشی مواد غذایی در مسکو داشت.
در این نشست، توافق شد که با تهاتر فضای نمایشگاهی متقابل، مشارکت شرکتهای روسی در نمایشگاه اگروفود ایران و متقابلاً رویداد نمایشگاهی صنایع غذایی با حضور شرکتهای ایرانی فعال در این حوزه در مجموعه فودسیتی مسکو نیز برنامهریزی و برگزار شود.
نمایشگاه بینالمللی محصولات غذایی، نوشیدنیها و مواد اولیه روسیه به عنوان یکی از بزرگترین رویدادهای صنعت غذایی این کشور با مشارکت یک هزار و 835 شرکت از 36 کشور از سوم تا هفتم فوریه 2025 برابر با 15 تا 19 بهمن 1403 در مسکو برپا بود.
در این نمایشگاه، جمهوری اسلامی ایران، ارمنستان، بلاروس، برزیل، چین، مجارستان، ایران، قرقیزستان، صربستان، کره جنوبی، سریلانکا، ترکیه و ازبکستان با برپایی پاویون ملی به معرفی برترین تولیدات خود در عرصه صنعت غذایی پرداختند.
14شرکت تولیدی و صادراتی ایران در این پاویون ملی، توانمندیهای خود را در گروههای کالایی مختلف، از جمله شیرینی و شکلات، انواع کنسرو، نوشیدنیها، خشکبار و صنایع بستهبندی، به نمایش گذاشتند.
سرپرست شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی کشورمان در حاشیه بازدید از این نمایشگاه بینالمللی در پایتخت روسیه اعلام کرد که حضور در نمایشگاههای تخصصی کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا توسعه خواهد یافت.
بیکزاده ضمن اشاره به روند رو به رشد همکاریهای تجاری و اقتصادی بین ایران و روسیه، اعلام کرد که صادرات ایران به روسیه 30 درصد رشد داشته و 40 درصد از سبد صادراتی ایران به این کشور را مواد غذایی و محصولات کشاورزی تشکیل میدهد.
وی تأکید کرد که حضور شرکتهای ایرانی در نمایشگاههای تخصصی روسیه نقش مهمی در توسعه صادرات ایران به این بازار بزرگ دارد.
وی همچنین با اشاره به برنامههای در دست اجرا برای افزایش حضور در نمایشگاههای تخصصی روسیه و بهرهگیری از ظرفیت اتحادیه اقتصادی اوراسیا، ابراز امیدواری کرد که با توسعه حضور فعالان اقتصادی کشورهای عضو در نمایشگاههای تخصصی یکدیگر، مراودات تجاری و اقتصادی این کشورها بیش از پیش گسترش یابد.
ایران و روسیه بر تداوم همکاریهای نمایشگاهی تأکید کردند
بنا بر گزارش دیگری، کاظم جلالی سفیر کشورمان در روسیه در دیدار با سرپرست شرکت سهامی نمایشگاه های بینالمللی ایران با ابراز خشنودی از حضور اثربخش ایران در رویدادهای مهم تجاری روسیه، تداوم این روند را زمینه ساز گسترش روز افزون تجارت دوجانبه دو کشور در سایه افزایش شناخت طرفین از نیاز بازار و ظرفیت های صنعتی یکدیگر ارزیابی کرد.
بر اساس این گزارش، حضور شرکتهای ایرانی در یکی از مهمترین نمایشگاههای صنعت غذایی روسیه در حالی رخ داد که اجرایی شدن قرارداد تجارت آزاد میان کشورمان و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، چشمانداز نویدبخشی را برای تقویت مبادلات تجاری دو و چند جانبه در این چارچوب فراهم کرده است.
اتحادیه اقتصادی اوراسیا، یک اتحادیه اقتصادی میاندولتی شامل بلاروس، قزاقستان، روسیه، قرقیزستان و ارمنستان است. اعضای ناظر این اتحادیه جمهوری اسلامی ایران، ازبکستان، مولداوی و کوبا هستند. سنگ بنای این اتحادیه حدود 10 سال قبل یعنی در 2014 نهاده شد.
پیش از این جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا چهارم دیماه 1402 در آیینی در سنپترزبورگ موافقتنامه تجارت آزاد امضا کردند. با اجرایی شدن این موافقتنامه، طرفین تعرفههای گمرکی را برای 87 درصد اقلام کالایی در مبادلات تجاری خود به صورت کامل حذف خواهند کرد.
به گفته آندری اسلپنف وزیر تجارت اتحادیه اقتصادی اوراسیا، همه روندهای قانونی مورد نیاز برای اجرایی شدن این موافقتنامه در پنج کشور عضو این اتحادیه به پایان رسیده است.
فرایند تصویب این موافقتنامه در جمهوری اسلامی ایران ادامه دارد. نمایندگان مجلس شورای اسلامی دوم دیماه 1403 با کلیات لایحه موافقتنامه تجارت آزاد بین جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اقتصادی اورآسیا و کشورهای عضو موافقت کردند.
18دیماه 1403 نیز هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، لایحه موافقتنامه تجارت آزاد میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا و کشورهای عضو را مغایر با سیاستهای کلی ندانست.
پیشتر الکسی اوورچوک معاون نخست وزیر روسیه ضمن استقبال از عضویت ناظر ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا گفته است: انتظار میرود که قرارداد تجارت آزاد با تهران در سال جاری (2025) میلادی اجرایی شود.
دانلود با کیفیت