۱۰ گنجینه ۱۰ ساله، از عکس‌های مقاومت

عصر نمایشگاه:عکس‌هایی از دل ۱۰ سال تئاتر با محوریت جنگ، در خانه هنرمندان ایران به نمایش گذاشته شده است.

۱۰ گنجینه ۱۰ ساله، از عکس‌های مقاومت
نسخه قابل چاپ
شنبه ۰۷ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۷:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر نمایشگاه» ،به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، مهدی آشنا دبیر بخش عکس جشنواره مقاومت در خصوص نمایشگاه عکس و پوستر برگزار شده این جشنواره در خانه هنرمندان ایران،‌گفت: به طور کلی جشنواره تئاتر مقاومت جشنواره گسترده‌ای است؛ ولی امسال حسین پارسایی دبیر جشنواره مایل بود که آن را گسترده‌تر برگزار کند. برای همین بعد از فکر و مشورت به این بخش، یعنی پوستر و عکس رسیدیم و ایشان هم با تمام انرژی کمک کردند تا این نمایشگاه برگزار شود.

    وی افزود: میزان بازدیدکنندگان و بازخوردهایی که از آن‌ها و خود عکاسان داشتیم، بسیار مثبت بود و نشان از کیفیت خوب بخش عکس و پوستر داشت و این باعث شد تا دور اول به نحو احسن به طوری برگزار شود که زمینه‌هایی برای برگزاری آن در دوره‌های دیگر نیز فراهم شود و من امیدوارم این اتفاق نهادینه گردد.

    آشنا تصریح کرد: موضوع همه کارها با محوریت جنگ بود که مجموعه‌ای از عکس‌ها و تصاویر تئاترهایی را با این موضوع در 10 سال اخیر را شامل می‌شد و ما سعی کردیم با انتخاب این بازه زمانی به جای 15 سال عقب ماندن از این موضوع 10 سال جلو بیفتیم.

    این عکاس عنوان کرد: همانطور که گفتم استقبال خوبی از این نمایشگاه صورت گرفت و فکر می‌کنم این اقبال از برگزارکنندگان است که با چنین بازخوردهایی روبرو می‌شوند. همچنین این بخش بخشی است که مخاطب را درگیر می‌کند،‌ به طور مثال در نمایشگاه عکس‌هایی که در فضای مترو ولیعصر (عج) برگزار شده، من می‌بینم که مردم گاهی می‌ایستند و برای چند لحظه مخاطب این عکس‌ها قرار می‌گیرند و من فکر می‌کنم که ما اگر بتوانیم این تاثیر را حتی در مخاطب در حال گذر نگه‌ داریم، دین‌ خود را به این موضوع ادا کرده‌ایم.

    وی اظهار داشت: از همین جهت امیدوارم برگزار کننده‌ها، این رویداد و فرصت‌ را غنیمت بشمارند و در دوره‌های بعد نیز از آن بهره‌مند شوند.

    آشنا ضمن اشاره به سختی این کار بیان کرد: چون در فراخوان جشنواره این بخش نیامده بود، مجبور شدیم تا فراخوان جدایی را ارائه دهیم و این اتفاقات حدود دو ماه طول کشید.

    وی در خصوص تاثیرگذاری بخش عکس و پوستر اظهار کرد: عکس نشان دهنده یک اثر هنری است. به طور مثال نمایش «خنکای ختم خاطره» اثری است که چندین سال پیش اجرا شده و شاید بچه‌های دهه 70 و 80 ما خاطره‌ای از آن نداشته باشند؛ ولی وقتی عکس می‌آید خود به خود نوستالژی آن موقع را تحریک می‌کند و باعث می‌شود خاطرات و صحنه‌های آن زمان در ذهن مخاطب تصور و تداعی شود. همان طور که با خواندن و ورق زدن کتاب‌ها این حس مجسم می‌شود.

    وی افزود: همچنین در این نمایشگاه تصاویر یک ماه پیش با 10 سال پیش از تئاتر و جنگ کنار هم قرار می‌گیرد و این می‌تواند فرصتی باشد تا مخاطب نور و امکانات آن زمان تئاتر را با تکنولوژی و شرایط امروز مقایسه کند.

    مهدی آشنا با اشاره به جایگاه عکس و پوستر عنوان کرد: به نظرم عکس و پوستر به جایگاه خودش نرسیده و در خیلی از جشنواره‌ها و ... به فراموشی سپرده شده است. همان‌طور که می‌بینیم الان معدود جشنواره‌هایی مثل فجر هستند که بخش عکس و پوستر نیز دارند. بخشی از این اتفاق به سلیقه مدیران برمی‌گردد که متاسفانه خیلی از آن‌ها عکس را جزو قسمت اصلی برنامه‌ها به حساب نمی‌آورند و هنوز به اهمیت آن نرسیده‌اند. شکل دیگر نیز دیجیتالی شدن دوربین‌هاست که باعث شده کیفیت عکس‌ها نازل شود و البته فضای خوبی را نیز برای خیلی از دوستان فراهم کرده؛ ولی ای کاش این امکان با سواد علمی و بصری بیشتر همراه باشد. به طور مثال الان عکس‌هایی از دهه 60 و 70 داریم که نسبت به خیلی از تصاویر امروزی از لحاظ کیفیت برتری دارد.

    وی در پایان خاطرنشان کرد: در مراسم اختتامیه این نمایشگاه از بین این کاندیداها از هر بخش از دو نفر تقدیر می‌شود و ما امیدواریم مدیران را مجاب کنیم که این بخش را بیشتر ببینند و از این به بعد شاهد برگزاری و روی دادن بیشتر چنین اتفاقاتی باشیم.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • نمایشگاه پاییز ۱۴۰۲
        • نمایشگاه ۴۷
        • نمایشگاه ۴۶
        • شماره ۳۷
        • نمایشگاه
        • ماهنامه نمایشگاه
        • شماره ۳۱ ماهنامه
        • ماهنامه
        • ماهنامه
        آخرین بروزرسانی ۲ سال پیش
        آرشیو

        دانلود با کیفیت