عصر نمایشگاه- هشتاد و سومین کنگره انجمن جهانی صنعت نمایشگاهی UFI در شانگهای یکی از نقاط عطف صنعت نمایشگاهی برای جمهوری اسلامی ایران بود، چرا که این رویداد تخصصی نمایشگاهی میزبان کارشناسان نمایشگاهی ایران به عنوان سخنرانان اصلی این رویداد در بخشهای تبیین شده بود.
به گزارش پایگاه خبری «عصرنمایشگاه»، در شماره پیشین ماهنامه نمایشگاه با فرخ شهابی نژاد یکی از سخنرانان برجسته این کنگره مصاحبه ویژهای را منتشر کردیم و در این شماره به دیگر سخنران ایرانی حاضر در کنگره جهانی صنعت نمایشگاهی میپردازیم. علیرضا قدمیاری، مدیر توسعه و سرمایه گذاری نمایشگاه بین المللی مشهد در این رویداد از وضعیت صنعت نمایشگاهی ایران گزارش ویژهای را ارائه کرد که به صورت خاص به آن پرداختیم.
هشتاد و سومین کنگره جهانی UFI با عنوان صنعت نمایشگاهی در مرحله گذار، با حضور بیش از 600 متخصص نمایشگاهی از بیش از 50 کشور در نوامبر 2016 در شانگهای برگزار شد که در کنار این رویداد علمی و تخصصی و آموزشی جلسات SIG (گروهی با علاقه ویژه) بعد از تجربه موفق خود در کنگره 2015 میلان، برای دومین بار کار خود را در هشتاد و سومین کنگره UFI ادامه داد. این جلسات که نگاهی عمیق تر به مضامین خاص داشت، میتواند در روند رشد فعالیت شرکتها بسیار مفید و موثر باشد. مواردی از قبیل توسعه و مدیریت مرکز نمایشگاهی و روابط عمومی یا توزیع دیجیتالی از جمله مباحثی است که در چنین جلساتی مطرح میشوند.
مشارکت شعبه خاورمیانه/آفریقا در این جلسات بسیار قابل توجه بود. ناحیه خاورمیانه/آفریقا 11 درصد اعضای UFI را به خود اختصاص میدهد که انتظار میرود تا سال آینده به 15 درصد افزایش یابد. با وجود مشکلاتی که این منطقه با آنها رو به روست، صنعت نمایشگاهی در این منطقه هنوز نرخ رشد مطلوبی را نشان میدهد. در این نشست سه ارائه صورت گرفت که به سیاستها و برنامه های چین، آلمان و ایران پرداخت و برای بهره گیری از پتانسیلها و امکانات موجود در این کشورها اطلاعات مفیدی در اختیار برگزارکنندگان نمایشگاه قرار گرفت. سخنران مربوط به ایران علیرضا قدمیاری، مدیر توسعه و سرمایه گذاری نمایشگاه بین المللی مشهد بود که نکات ویژهای را درباره صنعت نمایشگاهی ایران و معرفی مراکز نمایشگاهی با عنوان Iran Unlocking the Potential ارائه کرد.
این ارائه با معرفی موقعیت جغرافیایی ایران به عنوان یک قدرت منطقه ای با واقع شدن در یک موقعیت منحصربه فرد و گذرگاهی پراهمیت و دارای موقعیت ارتباطی بین اروپا و آسیا آغاز شد. در گزارش ارائه شده به شرح وضعیت اقتصادی ایران پرداخته شده و به نقل از گزارش های جهانی منتشر شده، پتانسیل رشد یک تریلیون دلاری اقتصاد ایران در 20 سال آینده مطرح شد که این امر به معنای پیش بینی رشد میانگین سالانه 3/6 درصدی اقتصاد ایران است که طی دو دهه افزایش خواهد یافت و میتواند 9میلیون شغل ایجاد کند که با این زمینه رسیدن به چنین رشدی مستلزم سرمایه گذاری حدود 3.5 تریلیون دلاری تا سال 2035 خواهد بود. در این گزارش همچنین به طور مختصر به وضعیت اقتصاد ایران اشاره شد که با وجود ذخایر عظیم نفت و گاز، تجارت خرده فروشی، املاک، ساختمان و خدمات حرفه ای مجموعا سهم بزرگتری از اقتصاد را نسبت به نفت و گاز تشکیل میدهند و اقتصاد ایران کمترین وابستگی را به نفت و گاز در میان کشورهای عمده تولیدکننده نفت در خاورمیانه دارد. بخش خودرو، پتروشیمی، کشاورزی، معدن و... از جمله بخشهای صنعتی مطرح این کشور هستند که به آنها نیز پرداخته شد. گزارش های جهانی که درباره اقتصاد ایران مطرح میشود بیشتر تصریح میکند که چهار موتور محرک رشد ایران عبارتند از:
1- بهره برداری از منابع طبیعی (نفت، گاز، پتروشیمی، معدن و کشاورزی)
2- پرورش صنایع رقابت پذیر در سطح بین المللی (خودرو، مصالح اصلی، کالاهای مصرفی، تجارت خرده فروشی و گردشگری)
3- گذار به اقتصاد دانش بنیان (خدمات مالی، خدمات حرفه ای، فن آوری اطلاعات و ارتباطات، محصولات دارویی و بهداشت و درمان)
4- گسترش و نوین سازی زیرساخت ها (حمل و نقل، خدمات عمومی، املاک و ساختمان)
با در نظر گرفتن بیشتر محتوای داده های آماری و اقتصادی در ادامه این ارائه به بررسی موقعیت صنعت نمایشگاهی ایران در خاورمیانه پرداخته شد که بر اساس آخرین گزارش UFI، ایران بعد از امارات بیشترین فضای مسقف نمایشگاهی را به خود اختصاص داده است. بنا بر همین گزارش بیشترین تعداد نمایشگاه ها درایران برگزار میشود و به دنبال آن کشورهای امارات و کویت قرار می گیرند.
در پایان گزارش، مشروحی از وضعیت صنعت نمایشگاهی در ایران و مراکز نمایشگاهی و نمایشگاه های مطرح ارائه شد و فرآیند برگزاری نمایشگاه و پتانسیل قابل توجه صنعت نمایشگاهی کشور جهت حضور برگزارکنندگان و شرکت کنندگان خارجی نیز شرح داده شد.
دانلود با کیفیت