درباره عبدالحمید ابوالحمد؛

بیست و پنجمین کتاب مجموعه مشاهیر کتابشناسی معاصر ایران منتشر شد

عصر نمایشگاه- بیست و پنجمین کتاب از مجموعه مشاهیر کتابشناسی معاصر ایران با عنوان «عبدالحمید ابوالحمد» نوشته احمد شعبانی از سوی موسسه خانه کتاب منتشر شد.

بیست و پنجمین کتاب مجموعه مشاهیر کتابشناسی معاصر ایران منتشر شد
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۱۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۸:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر نمایشگاه» به نقل از مهر، در مقدمه این کتاب که از سوی مجید غلامی جلیسه نوشته شده، آمده است: « «کتابشناسی در دنیای امروز به‌‌عنوان یک علم شناخته‌ شده و مطرح می‌باشد و عالمان این علم یعنی کتابشناسان از قدیم‌الایام از مقبولیت و اهمیت خاصی برخوردار بوده‌اند. بزرگانی چون ابن غضائری، نجاشی، شیخ طوسی، ابن ندیم، ابن شهرآشوب، عبدالله افندی، ثقةالاسلام تبریزی، آقا بزرگ تهرانی و بسیاری از بزرگان که امروز ما آنها را با نام کتابشناسان عصر خود می‌شناسیم سهم بسزایی در شکل‌گیری تمدن اسلامی ما داشته و دارند.

    کتابشناسی گام اولیه شناخت و معرفی آثار منتشر شده و مهم‌ترین رکن برای ورود به علوم مختلف به‌شمار می‌رود و امروزه به جهت حجم اطلاعات و کتاب‌ها این علم با توسعه فراوانی که یافته از اهمیتی دوچندان برخوردار است. متأسفانه طی سالیان سال این علم و عالمان آن، چنان‌که باید محل توجه نبوده و نیستند و امروزه تنها عشق و علاقه قلبی این بزرگان است که موجب استمرار و استنتاج در این حوزه است.

    خانه کتاب با توجه به اهداف و برنامه‌های خود و اولویت‌هایی که در این خصوص تعریف نموده وظیفه خود می‌داند که ضمن تقدیر و تشکر از بزرگانی که روزگار خود، ‌ صرفه در این راه نموده‌اند به معرفی این شخصیت‌ها و آثار و کارنامه عملی آنها مبادرت ورزد تا نسل جوان ما بیش از پیش با هویت و اهمیت علم کتابشناسی و کتابشناسان این سرزمین آشنا گشته و جریان کتابشناسی جانی دوباره گیرد.»

    عبدالمجید ابوالحمد (1388ـ1309ش) حقوقدان، ‌ سیاست‌شناس، کتابشناس، ناقد کتاب‌های تاریخی و ادبی، استاد برجسته دانشگاه تهران و وکیل پایه یک دادگستری بود. او تحصیلات خود را در پاریس تکمیل کرد و موفق به دریافت مدرک دکتری علوم سیاسی شد و مدتی در دانشگاه پاریس به تدریس پرداخت.

    نخستین فعالیت‌های کتابشناسانه ابوالحمد در پاریس شکل گرفت و به انتشار کتاب ارزشمند (کتابشناسی تمدن ایرانی در زبان فرانسه) در سه جلد (با همکاری ناصر پاکدامن) منتهی شد. او منتقدی چیره‌دست بود، در دفاع از حقوق مؤلفان فعالیت می‌کرد و مقالات و کتاب‌های ارزشمندی در زمینه حقوق و علوم سیاسی تألیف کرد.

    زندگی عبدالحمید ابوالحمد با کتاب، ‌کتابشناسی و دفاع از حقوق صنفی مؤلفین و مصنفین و جامعه فرهنگی کشور گره خورده بود. ابوالحمد در تمامی دوران اقامت در پاریس به یادداشت‌ برداری وسیعی از فهرست کتاب‌ها و مقالات فرانسوی، با موضوعات ایرانی، ‌ در کتابخانه‌ها و مراکز فرهنگی آن دیار همت گماشت؛ در عین حال خود به مطالعه در گستره وسیعی از موضوعات سیاست، ‌ حقوق، تاریخ، فرهنگ و ادبیات داشت و در تشویق دانشجویان برای جست ‌وجوی علمی و مطالعه بسیار کوشا بود.

    در تیر ماه 1388، در پاریس، در محلی که عبدالحمید ابوالحمد تحصیل و ازدواج کرد و زیر بنای کتابشناسی وی فراهم شد، سرطان وی را از پای درآورد. او دانشمندی بود با شکیبایی علمی، با ژرفای ویژه، متخصصی بود با گنجینه ای از علوم جاری و مدرن در سیاست و حقوق، که به کتاب و کتابشناسی عشق می ورزید.

    بیست و پنجمین کتاب از مجموعه مشاهیر کتابشناسی معاصر ایران با عنوان «عبدالحمید ابوالحمد» نوشته احمد شعبانی با شمارگان هزار نسخه در 48 صفحه به بهای پنج هزار تومان از سوی انتشارات موسسه خانه کتاب روانه بازار نشر شده است.

     

    جهت دریافت آخرین اخبار از طریق تلگرام به کانال اختصاصی عصرنمایشگاه( http://telegram.me/asrenamayeshgah) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • نمایشگاه پاییز ۱۴۰۲
        • نمایشگاه ۴۷
        • نمایشگاه ۴۶
        • شماره ۳۷
        • نمایشگاه
        • ماهنامه نمایشگاه
        • شماره ۳۱ ماهنامه
        • ماهنامه
        • ماهنامه
        آخرین بروزرسانی ۶ ماه پیش
        آرشیو
        آخرین اخبار

        دانلود با کیفیت