صد سال همکاری علمی ایران و آلمان در نمایشگاه مونستر

عصر نمایشگاه- در دانشگاه مونستر آلمان از ۲۰ مارس نمایشگاهی بر پا شد که موضوع آن مروری بر تاریخچه همکاری‌های علمی ایران و آلمان بود.

صد سال همکاری علمی ایران و آلمان در نمایشگاه مونستر
نسخه قابل چاپ
شنبه ۰۴ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۶:۴۴:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر نمایشگاه»، نمایشگاه همکاری‌های علمی ایران و آلمان روز سه‌شنبه 20 مارس (29 اسفند) در دانشگاه مونستر آلمان گشایش یافت. در این نمایشگاه که تا جمعه 23 مارس (3 فروردین) ادامه یافت تلاش شد تا حدود صد سال همکاری علمی دو کشور به معرض دید عموم گذاشته شود. صدها نفر از این نمایشگاه دیدن کرده‌اند.

    در این نمایشگاه که به همت دکتر اسون مویت، قائم‌مقام ریاست دانشگاه مونستر، و دکتر علی گرجی، استاد این دانشگاه، و حمایت مؤسسه مبادلات آکادمیک آلمان (DAAD) برگزار شد حدود 70 پوستر از همکاری‌های علمی و فرهنگی دو کشور به نمایش در آمد.

    دکتر علی گرجی  هدف از برگزاری این نمایشگاه را "توسعه همکاری‌های عملی دو کشور" خواند. او گفت، برپایی چنین نمایشگاهی باعث می‌شود دو کشور جدای از افت و خیزهای سیاسی با ویژٰگی‌های یکدیگر بیشتر آشنا شده و به هم نزدیک‌تر شوند.

    او روند همکاری‌های علمی ایران و آلمان را به ویژه در دو دهه اخیر رو به افزایش دانست و گفت: «قراردادهایی بین دو دولت در زمینه علوم پزشکی و مراکز حامی تحقیقات بسته شده که ما در تکاپو هستیم این قراردادها را به مرحله اجرایی در بیاوریم.»

    همیاری‌های علمی دو کشور به‌ویژه در زمان تحریم‌ها که سبب کمبود دارو و نقصان در تجهیزات پزشکی شده بود اهمیت خود را نمایان ساخت. دکتر گرجی یادآور می‌شود: «ما توانستیم روند اعتراضی از طرف دانشمندان جهان، بخصوص دانشمندان آلمانی بر علیه این تحریم‌ها و مشکلاتی که برای بیماران در ایران به وجود آورده بود راه‌اندازی کنیم که این اعتراضات خیلی موثر واقع شد و کمک کرد که تحریم‌های دارویی و تجهیزات پزشکی برطرف و امکان ورود دارو و تجهیزات پزشکی به ایران فراهم شود.»

    مشوقی برای دانشجویان ممتاز

    دکتر علی گرجی می‌گوید، در طول سال‌های گذشته شرایط برای تحصیل دانشجویان ایرانی در آلمان، به‌ویژه در رشته‌های پزشکی بهتر شده و یکی از پروژه‌ها که دو کشور آن را آغاز کرده‌اند برگزاری کنگره‌هایی است که در آن به برخی دانشجویان بورس تحصیلی تعلق می‌گیرد.


    با برپایی سفره هفت‌سین تلاش شد حاضران با فرهنگ دیرین ایران آشنا شوند

    او در این زمینه می‌گوید: «یکی از پروژه‌هایی که ما از سال گذشته شروع کردیم و امسال هم ادامه می‌دهیم این است که کنگره‌هایی در ایران برگزار می‌کنیم که یا دانشجویی است یا حداقل بخشی از کنگره متعلق به دانشجویان است و برخی دانشجویان از آلمان به ایران می‌روند و در ‌آنجا سخنرانی می‌کنند و گزارش کارهای علمی خود را می‌دهند و دانشجویان ایرانی هم همین طور.»

    این پزشک متخصص علوم اعصاب ادامه می‌دهد: «در قالب این برنامه پارسال به سه تا از بهترین دانشجویان بورس تحصیلی دادیم. امسال هم قرار است که در اواخر فروردین‌ماه کنگره‌ای در مشهد برگزار شود. با حمایت DAAD که مرکزی برای همکاری‌های علمی آلمان با سایر کشورهاست قرار است به شش نفر از دانشجویانی که در این کنگره بهترین گزارش‌های علمی را ارائه ‌دهند بورس تحصیلی اعطا کنیم که بیایند و در آلمان در دوره‌هایی شرکت کنند.»

    در نمایشگاه دانشگاه مونستر علاوه بر دکتر اسون مویت ‌و دکتر علی گرجی چهر‌ه‌های علمی دیگری از دو کشور، از جمله دکتر محمد اعتضاد رضوی، معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، امیرحسین غریب‌نژاد، رایزن علمی سفارت ایران در آلمان، و دکتر محند خورشید، رئیس دپارتمان اسلام‌شناسی دانشگاه مونستر نیز حضور داشته و به سخنرانی پرداختند.

    همچنین یک دانشجوی آلمانی و یک دانشجوی ایرانی تجارب خود از تبادل دانشجو میان دو کشور را در اختیار عموم قرار دادند.

    نمایشگاه همچنین مزین به سفره‌ هفت‌سین شد تا حاضران با آیین‌های باستانی ایران بیشتر آشنا شوند. گروه موسیقی ضربانگ نیز با هنرنمایی خود وجهه‌ هنری ایران را به نمایش گذاشت.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • نمایشگاه پاییز ۱۴۰۲
        • نمایشگاه ۴۷
        • نمایشگاه ۴۶
        • شماره ۳۷
        • نمایشگاه
        • ماهنامه نمایشگاه
        • شماره ۳۱ ماهنامه
        • ماهنامه
        • ماهنامه
        آخرین بروزرسانی ۲ سال پیش
        آرشیو

        دانلود با کیفیت