عصر نمایشگاه- معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه از برپایی نمایشگاه توانمندیهای استان کرمانشاه تا پایان امسال در اربیل یا سلیمانیه عراق خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری«عصر نمایشگاه » به نقل از ایسنا ، مهدی محمدپور با اشاره به صادرات دو میلیارد و 941 میلیون دلاری از مرزهای استان در سال گذشته، اظهار کرد: این رقم سال قبل از آن دو میلیارد و 406 میلیون دلار بود.
وی از کاهش حدود یازده درصدی صادرات چهار ماهه استان نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و دلیل آن را افزایش تعرفههای واردات کالا در عراق اعلام کرد و ادامه داد: در چهار ماهه امسال 678 میلیون دلار صادرات کالا به عراق داشتیم.
معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه با بیان اینکه برای جلوگیری از کاهش صادرات استان به دلیل افزایش تعرفهها در عراق برنامه داریم، تاکید کرد: یکی از این برنامهها برپایی نمایشگاه در اربیل یا سلیمانیه عراق است که مجوز آن اخذ شده و تا پایان امسال برگزار خواهد شد.
به گفته این مسئول، همچنین در سال جاری نمایشگاه و همایش توانمندیهای صادراتی استان با دعوت از طرف عراقی برگزار خواهد شد.
محمدپور معتقد است، بستههای تشویقی سازمان توسعه تجارت که به صورت پرداخت درصدی از هزینههای صادرات، بیمه، مالیات و ... است نیز میتواند در افزایش صادرات مفید باشد.
وی رونق صادرات را یکی از مهمترین راههای توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال در استان دانست.
فعالیت 91 هزار خانوار در قالب تعاونیهای مرزنشین
معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه در ادامه از وضعیت تعاونیهای مرزنشین استان هم یاد کرد و گفت: 91 هزار خانوار با 311 هزار نفر جمعیت، سال گذشته در 29 تعاونی مرزنشین استان فعالیت داشتتد و از سهمیه واردات در برابر صادرات استفاده کردند.
محمدپور با بیان اینکه این افراد میتوانند لوازم خانگی، مواد غذایی و در مجموع 71 قلم کالا وارد کنند، یادآوری کرد: موازین قرنطینهای بهداشتی در خصوص کالاهای سلامت محور از جمله مواد غذایی برای واردات رعایت میشود.
خبازیهای غیرمجاز پلمب میشوند
وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع آرد و نان نیز اشاره کرد و افزود: اکنون حدود دو هزار خبازی در کرمانشاه فعالند که 350 واحد آنها آزادپز و مابقی دولتی هستند.
معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه از برخورد با رویش قارچ گونه نانواییهای بدون مجوز خبر داد و خاطرنشان کرد: دستور پلمب 35 نانوایی را صادر کردیم.
به گفته این مسئول، در خصوص کیفیت آرد و نان نیز آموزشهای لازم با همکاری اداره کل فنی و حرفهای استان برای خبازان در نظر گرفته شده است.
ثبت جهانی فرش سنقر به صادرات فرش استان کمک میکند
محمدپور در ادامه از وضعیت فرش استان هم یاد کرد و ثبت جهانی برند فرش سنقر و کلیایی را اقدامی دانست که می تواند به بازاریابی و صادرات فرش استان کمک کند.
وی معتقد است، چون قیمت فرش بسیار بالا است، امکان خرید آن در داخل کشور برای همه وجود ندارد و باید بیشتر روی بازارهای صادراتی تمرکز کنیم.
معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه همچنین از در نظر گرفتن تسهیلات برای کارگاههای فرش بافی که فرآوری، شست و شو، ریسندگی، رنگرزی و ... را نیز بر عهده بگیرند خبر داد و اظهار کرد: برای فروشگاههایی که فرش تولیدی استان را بفروشند نیز تا یک میلیارد ریال تسهیلات دیده شده است.
دانلود با کیفیت