رونمایى و گره زنى فرش "صلح جهانى" در نمایشگاه فرش دستباف

عصر نمایشگاه- رییس مرکز ملى فرش ایران با اشاره به کارکرد فرش ایران در حوزه دیپلماسى هنرى، از رونمایى و گره زنى فرش "صلح جهانى" در حاشیه نمایشگاه ۲۶ خبر داد.

رونمایى و گره زنى فرش "صلح جهانى" در نمایشگاه فرش دستباف
نسخه قابل چاپ
جمعه ۲۷ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۱:۰۰

    به گزارش  پایگاه خبری«عصرنمایشگاه» به نقل از صدا و سیما؛ حمید کارگر گفت: با تاکید بر پیام ریاست جمهورى مبنى بر آرى گفتن به صلح جهانى، فرشى با این مضمون طراحى شده است که مهمانان و بازدیدکنندگان داخلى و خارجى نمایشگاه نیز بر آن گره خواهند زد و پس از تکمیل بافت مسافر یکى از نهادهاى بین المللى خواهد شد.

    وى تصریح کرد: در این نمایشگاه از کتاب‌های "مبانی روش تحقیق در فرش دستباف"، "فرش و مان" و برخى دیگر از تازه هاى نشر در حوزه فرش دستباف در کنار فناورى هایى همچون استفاده از "واقعیت مجازی" در چیدمان فرش در دکوراسیون رونمایی خواهد شد.

    بیست و ششمین نمایشگاه فرش دستباف ایران - بزرگترین مجموعه نمایشگاهی فرش دستباف دنیا - یکم شهریور در نمایشگاه بین المللی تهران گشایش می‌یابد.

    این نمایشگاه تا هفتم شهریور در 14 سالن در فضایی بالغ بر 30 هزار متر مربع با حضور 730 شرکت تولیدی از سراسر کشور در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود.

    سالن ویژه‌ای برای دانش آموختگان کارآفرین تخصصی داده شده است و این کارآفرینان از غرفه‌های رایگان در سالن 5 برخوردار خواهند بود.

    تجار و بازرگانان خارجی به ویژه از بازارهای صادراتی ایران، شناسایی و به نمایشگاه دعوت شده اند که 91 بازرگان خارجی خریدار عمده فرش دستباف ایرانی شامل 38 بازرگان ایرانی مقیم خارج از کشور و همچنین 14 بازرگان امریکایی در این نمایشگاه حاضر خواهند بود.

    به منظور نمایش همنشینی فرش دستباف ایران با انواع دکوراسیون داخلی و عناصر چیدمانی محیط، کتاب «فرش و مان» از سوی مرکز ملی فرش ایران منتشر می‌شود.

    این کتاب که همنشینی دستبافته‌های ایرانی با مبلمان و دیگر ملزومات زندگی امروز در معماری معاصر ایران و جهان را به نمایش گذاشته است همزمان با بیست و ششمین نمایشگاه فرش دستباف ایران رونمایی و عرضه خواهد شد.

    در این کتاب تلاش شده است با توجه به گستردگی در سبک‌ها و عناصر وابسته در طراحی داخلی و همچنین سلایق و فرهنگ‌های متفاوت مخاطبان و افزون بر آن تنوع بالای فرش دستباف و دیگر زیراندازهای ایرانی؛ به کمک زبانی بین المللی به چنین مهمی دستیابی حاصل شود.

    این کتاب به همت مرکز ملی فرش ایران و همکاری موسسه‌ای تخصصی در حوزه دکوراسیون داخلی، در 190 صفحه و به زبان انگلیسی برای مخاطبان برون مرزی فرش ایران انتشار می‌یابد.

    فرش دستباف ایران که محصولی هنری و اقتصادی محسوب می‌شود به 80 کشور از جمله المان و ایتالیا از قاره اروپا، لبنان و کویت و قطر از خاورمیانه، ژاپن و چین از شرق اسیا صادر می‌شود و همچنان نقش راهبری در بازارهای بین المللی دارد.

    فرش دستباف ایرانی، چون عصاره تمدن انسانی و هنری تاریخی است در منظر همه جهانیان فقط به نام ایران شناخته می‌شود و هیچ کس توان رقابت ندارد و حتی چین هم به مشتری خوب تبدیل شده است.

    طبق روایات شاهنامة فردوسی، آغاز فرش­بافی، رشتن و بافتن به زمان تهمورث یعنی زمان پیشدادیان باز می­‌گردد. در تاریخ طبری از فرش‌­هایی که با مو و پشم حیوانات در این دوره بافته شده سخن رفته است.

    قدیمی‌­ترین نشانه از هنر قالیبافی به عصر مفرغ باز می‌­گردد این نشانه یک کارد قالیبافی است که از گورهای عهد مفرغ ترکمنستان و شمال ایران یافت شده است. در شهر سوخته (دشت سیستان ـ جنوب شرقی ایران) نیز فرش‌­های حصیری و پارچه و ابزارهای بافندگی به دست آمده که متعلق به 2800 - 2500 پیش از میلاد است. در دورة هخامنشیان، به نقل از گزنفون، شهر کهن ساردیس به قالی‌­های گره­باف خود فخر می­‌کرده که به نقش­‌های حاشیه و هیکل‌­های مردان و شیردال­‌های افسانه‌­ای آراسته بوده است.

    کهن­‌ترین قالی­‌ها به ترتیب: قالی کشف شده در نقش برجستة کاخ نینوا، فرش پازیریک از پنجمین گور اقوام سکایی، تکه فرش قومس (دوران ساسانیان)، فرش آناتولی (13 - 14 م).

    از دورة اشکانیان تنها می­‌توان به فرش مقبرة لوکان چین اشاره کرد که به عقیدة پژوهشگران پشم آن از قفقاز (که در ان زمان متعلق به ایران بود) است. از دورة ساسانیان نیز تکه فرش قومس و فرش تاریخی و جواهرنشان بهارستان که در تالار بار عام کاخ تیسفون گسترده بوده و پس از حملة اعراب به عنوان غنیمت تقسیم شده است.

    در قرون اولیة هجری پس از نفوذ اسلام طرح فرش­ها، به سبب منع شبیه­سازی و زینت، تغییر کرد، امّا در زمان خلفای عباسی که تجمل­گرایی و قصرهای پر زرق و برق رواج یافت بافت این­گونه فرش­‌ها نیز رونق گرفت. از دورة سلجوقی نیز تکه فرشی با نقوش هندسی در موزة اوقاف استانبول نگهداری می­‌شود.

    سفرنامه ابن بطوطه از دورة ایلخانان به فرش­‌های عظیم و گرانبهای کاخ غازان­خان و فرش‌­های حرم امام رضا (ع) در مشهد اشاره کرده است.

    در دورة تیموریان از کارگاه­های بزرگ قالی­بافی سبزوار سخن رفته است و استفاده از مینیاتور در نقشة فرش­‌ها توسط نگارگران چیره­‌دست.


    مرمت فرش‌هاى ایرانى در وایپو

    فرشهاى ایرانى سازمان جهانى مالکیت معنوى (WIPO) در ژنو مرمت مى شوند.

    با همکارى سفیر و نمایندگى دایم جمهورى اسلامى ایران در ژنو و هماهنگى مرکز ملى فرش ایران، هم اکنون اقدامات مرمتى و حفاظتى براى فرش‌هاى سازمان یادشده در حال انجام است.

    دو تخته فرش دستباف ایرانى موجود در اتاق دبیرکل سازمان وایپو در حال مرمت است که با واکنش مثبت و استقبال دبیرکل رو به رو شده است.

    این گزارش مى افزاید: این دو فرش در اصفهان و با چله ابریشمى و پرز کرک و ابریشم با زمینه لاکى و کرم در حدود 50 سال قبل بافته شده اند و بیشترین آسیب به علت گذشت زمان و فرسایش در ریشه هاى فرش پدید آمده است. همچنین در برخى قسمتهاى این فرش‌ها لکه هایى ایجاد شده است.

    اقدامات حفاظتى و مرمتى روى این فرش‌ها با هدایت و هماهنگى دکتر محسن نذیرى اصل (سفیر و نماینده دایم ایران در ژنو) و زیر نظر دکتر مهدى ابراهیمى با دستیارى مینا کریمى و نگین عابدینی در حال انجام است.

    سازمان جهانى مالکیت معنوى در همراهى با فرش ایران و با پیگیرى‌هاى مرکز ملى فرش ایران تاکنون بر ثبت جهانى 29 منطقه جغرافیایى فرش دستباف کشورمان مهر تایید زده است.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • نمایشگاه پاییز ۱۴۰۲
        • نمایشگاه ۴۷
        • نمایشگاه ۴۶
        • شماره ۳۷
        • نمایشگاه
        • ماهنامه نمایشگاه
        • شماره ۳۱ ماهنامه
        • ماهنامه
        • ماهنامه
        آخرین بروزرسانی ۵ ماه پیش
        آرشیو
        آخرین اخبار

        دانلود با کیفیت