عصر نمایشگاه- هنری فورد میگوید: نمایشگاه مکانی است که از آن تفکر، طرح، برنامه، پروژه، توسعه و تکامل بیرون میآید. نمایشگاه مدرسه بزرگی است که نسلهای مختلف را آموزش میدهد و آنها را برای مدیریت جهان آماده میکند. در این میان، نمایشگاههای بزرگ وظایف بزرگتری دارند و در این راه، اندیشهپراکنی افزونتری را اعمال میکنند.
به گزارش پایگاه خبری «عصر نمایشگاه»، کتاب «150 سال نمایشگاههای جهانی» به قلم زندهیاد جان آلوود به بررسی سیر تحول نمایشگاههای جهانی پرداخته و آنها را معرفی کرده است. در این کتاب میخوانیم: نمایشگاههای جهانی به دست پرنس آلبرت طراحی شد و نخستین نمایشگاه در هایدپارک لندن و تحت عنوان «کریستال پالاس» به مدت 6 ماه برگزار شد. تاثیرات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، هنری و علمی این نمایشگاه جهانی به حدی بود که گروههای تحقیقاتی از کشورهای فرانسه، آمریکا، اسپانیا، ایتالیا و ترکیه پس از بازدید از آن، تحقیقات مکتوب متعددی را ارائه کردند. این تحقیقات هم اکنون در موزه لندن موجود است. نمایشگاههای جهانی از سال 1851 تاکنون 3 مرحله را پشت سر گذاشتهاند: 1- مرحله صنعتی (یعنی صرفا ارائه صنعت در نمایشگاهها)؛ 2- مرحله فرهنگی (یعنی علاوه بر صنعت، فرهنگ کشورهای شرکتکننده نیز به بازدیدکنندگان معرفی میشد)؛ 3- مرحله «برند ملی» (یعنی کالاها یا دیدگاههای برتر کشورهای شرکتکننده معرفی میشد. به عنوان مثال، برند ملی ایران «فرش دستباف» است).
نمایشگاههای جهانی که هر 5 سال یکبار در یکی از کشورهای جهان بر پا میشود، محل نمایش تواناییهای کشورها برای جذب گردشگران بینالمللی، سرمایهگذاران خارجی و افزایش تعاملات بینالمللی است. در این نمایشگاهها، کشورهای شرکتکننده خود را محک میزنند و تواناییهای بینالمللی خود را شناسایی میکنند.
دانلود با کیفیت